Lån til studerende

Lån til studerende

Når man er studerende og på SU, så er alle nok enige om at der ikke er ret mange penge at gøre godt med. Er man f.eks. 20 år og udeboende, så vil man kunne få 5.839,00 kr. om måneden, før skat. Dette beløb skal så dække bl.a. husleje, kost, udgifter til bøger m.m. Her er det nok ikke nødvendigt at have den helt store skruetrækker-eksamen for at regne ud, at det er yderst vanskeligt at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk. Rigtig mange er da også tvunget til at optage et lån til studerende, kendt under navnet SU-lån. En del unge mennesker har dog et arbejde ved siden af deres studie, og de kan ofte klare sig med et lille online lån.

Lån til studerende online

Der er ikke et specielt lån til studerende online. Når man søger om et lån til studerende, vil der komme en del finansieringsselskaber frem, der ved første øjekast ser ud til at man som studerende kan få et lån. Der bliver nævnt at man måske skal være fyldt 18 eller 20 år, ikke være registreret i Experian (tidl. RKI) eller Debitor Registret og skal have en fast indtægt.

Det er først når man er i gang med ansøgningen, at man finder ud af at den faste indtægt skal være på minimum 125.000 kr. eller højere. Det beløb får man ikke på SU, og det betyder at man alligevel ikke kan få et lån. Tilbage er kun de såkaldte SMS eller Mobillån. Der er mindre lån, der desværre kun har en betalingsfrist på 30 dage. Så kun med en SU indtægt, er det kun meget små beløber man skal låne og kun i yderste nødstilfælde. Heldigvis kan man hos Vivus få lån fra 100 kr., hvor andre kun har lån fra 500 eller 1.000 kr. For at få et Vivus lån skal du være fyldt 20 år, være dansk statsborger, have NemID, dansk folkeregisteradresse der ikke må være adressebeskyttet, dansk bankkonto, dansk telefonnummer og en aktiv e-mailadresse, ikke registreret i Experian. Er du helt ny kunde, kan du få lånet helt gratis. Er du mellem 20 – 22 år kan du låne 2.000 kr. er du 23 år eller ældre kan du låne 4.000 kr.

Lån til studerende – SU lån

Som studerende kan du søge om et SU lån. Men for at få lånet, skal du modtage SU. Med et lån til studerende kan du i 2014 få 2.987,00 kr. per måned ud over din SU. Er du forsørger kan du søge om et supplerende lån, derved vil du yderligere kunne få 1.495,00 kr. per måned. Med et lån til studerende, har du ikke et fast afdrag hver måned, du skal først begynde at betale tilbage når du er færdig med din uddannelse. Første afdrag vil altid være 1. januar året efter endt uddannelse, uanset i hvilken måned du har afsluttet din uddannelse. Afslutter du f.eks. din uddannelse i 2016, skal du først begynde at betale tilbage den 1. januar 2018. Hvis du påbegynder en ny uddannelse inden du er færdig med at betale lånet tilbage, skal du først fortsætte med tilbagebetalingen når din uddannelse nummer 2 er afsluttet.