Mobillån

Med et mobil lån kan du låne nemt og hurtigt

Med et mobillån kan du lynhurtigt låne et mindre beløb til det, du lige står og mangler eller drømmer om.

Hvem kan få et mobillån?

Der er mange forskellige typer af lån på nettet, og de går under navne som kviklån, sms-lån, mobillån, minilån og meget andet.

De hurtigste af lånene er mobillån og sms-lån. Her ansøger du om lånet via en sms på din mobiltelefon, og efter ganske kort tid har du et svar fra låneudbyderen. I løbet af samme dag eller dagen efter kan du have pengene på kontoen.

De fleste kan blive godkendt til et mobillån. De fleste låneudbydere kræver blot, at du har en vis alder, for eksempel 18, 21 eller 23 år. Derudover skal du have NemID, en dansk bankkonto, et dansk telefonnummer og en e-mailadresse. Mange lånefirmaer stiller også krav om, at du ikke er registreret i RKI. Og nogle firmaer stiller derudover krav om en vis månedlig indtægt, så du kan betale lånet tilbage.

Hvor meget kan du låne?

Mobillån er hurtige og nemme lån, der ikke kræver det store papirarbejde eller dokumentation. Det giver en mindre sikkerhed for låneudbyderne, og derfor er det kun mindre beløb, du kan låne via mobillån.

Ofte kan du låne et vist beløb første gang, du låner hos det specifikke lånefirma. Hvis du så beviser, at du kan overholde aftalen og betale lånet tilbage inden for tilbagebetalingstiden, vil du typisk kunne få lov at låne et større beløb næste gang. Og sådan kan du efterhånden vokse i kreditværdighed hos låneudbyderen.

Hvor hurtigt skal pengene betales tilbage?
De fleste mindre lån har en ret kort løbetid. Det vil sige, at den type lån typisk skal betales tilbage inden for 30 dage. Nogle steder kan du dog få forlænget din lånetid ved at betale et gebyr eller en såkaldt forlængelsesafgift.

En måned går hurtigt. Så inden du låner pengene, bør du overveje, om du virkelig har brug for at låne. Du bør også overveje, hvordan du vil kunne betale pengene tilbage, når måneden er gået.

For din egen skyld bør du aldrig låne mere, end det du absolut har brug for – for pengene skal jo meget hurtigt betales tilbage. Du bør heller aldrig låne penge, hvis du ikke ved, hvordan du skal betale dem tilbage.

Hvilket lånefirma skal du vælge til dit mobillån?

Der er et hav af forskellige lånefirmaer, der reklamerer med billige lån på nettet, billige mobillån og billige sms-lån. Priserne og vilkårene for at låne kan dog variere meget fra firma til firma. Du bør derfor altid bruge lidt tid på at sammenligne priser og betingelser hos de forskellige firmaer, inden du vælger et ud. Du kan også ansøge om et lån hos flere forskellige låneudbydere, og så vælge det bedste tilbud og takke nej til de andre. Det står dig altid frit for at sige nej til et lånetilbud. Og du har ikke bundet dig til noget som helst, før du har accepteret tilbuddet.

Har du fået et bestemt lånefirma anbefalet af venner eller familie, er det selvfølgelig lettere at springe ud i det. Men alligevel bør du lave din egen research, for priser og vilkår ændrer sig hele tiden. Og det ville jo være ærgerligt at betale mere for dit lån end højst nødvendigt.

Som en del af din research kan du tjekke låneudbyderen på Trustpilot eller andre steder på nettet og her se, hvad andre brugere har sagt om firmaet. Det er som oftest en ret god rettesnor for niveauet. Og bagefter kan du jo selv hjælpe andre ved at dele din mening og dine erfaringer med dem.