Nye lån på nettet

Nye lån på nettet

Tidligere har du skullet i banken eller i en butik for at kunne optage et forbrugslån. Men i dag er det ikke nødvendigt længere. Du kan låne hjemme fra sofaen via internettet og have pengene på kontoen få timer efter, du er blevet godkendt til lånet!

Tidligere var det en besværlig og oftest også langsommelig affære at optage et forbrugslån. For at låne i banken skulle du oftest stille med både budget og en fornuftig årsag til at skulle låne penge samt fremskaffe dokumentation for dit indkomstniveau i form af årsopgørelse og lønsedler for de seneste tre måneder.

Valgte du i stedet at optage forbrugslånet gennem en butik, gik det hurtigere, men du skulle helst købe det, du ville låne til i butikken og stadig stille med årsopgørelse og lønsedler for at kunne ansøge om lånet.

Nye lån på nettet

Sådan er det ikke, hvis du skal låne på nettet. Her kan du oftest nøjes med at udfylde en ganske enkelt formular på låneudbyderens hjemmeside og klikke på Ansøg-knappen. Inden for låneudbyderens åbningstid, får du derefter svar på, om du kan få lånet i løbet af fra ganske få minutter til en times tid.

Men hvilke lånemuligheder har du, hvor mange penge kan du låne, og hvilke krav stiller de finansieringsselskaber, der låner penge ud på internettet?

Lånemuligheder på nettet

Her på siden har vi samlet en liste over de låneudbydere, du finder på nettet. Her kan du se, hvor små og hvor store beløb, du kan låne, hvor gammel du skal være og en vurdering af hver enkelt låneudbyder.

Brug listen til at udvælge de låneudbydere, der passer bedst til det lånebehov, du har, og undersøg derefter de enkelte udbyderes vilkår, rentesatser og gebyrer nærmere på deres hjemmeside ved at klikke på Lån nu-knappen.

Vil du sikre dig, at du låner pengene billigst muligt, skal du vælge den låneudbyder, der har den laveste ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og er beregnet ved at lægge alle de gebyrer, renter og andre udgifter, du kommer til at betale i lånets løbetid.

Hvilke typer lån findes der på nettet

Generelt kan lånetyperne opdeles i SMS lån og forbrugslån, der også kendes under betegnelserne Kviklån og Ekspreslån.

SMS lån dækker over mindre lån (typisk fra 500 til 5000 kroner) med en løbetid på 30 til 45 dage. Du ansøger om lånet på låneudbyderens hjemmeside, og derefter modtager du svar på ansøgningen pr. SMS. Samtidig fremsendes lånekontrakten via mail, og du accepterer lånet ved at sende en pinkode pr. SMS til det mobilnummer, der står i mailen. Flere udbydere af SMS lån tilbyder enten det første lån gratis – altså uden at opkræve renter og gebyrer – eller tilbyder dig lånet gratis, hvis du tilbagebetaler inden for 14 dage.

Forbrugslån svarer til de lån, du tidligere optog i en butik. Ansøgningen foregår online og kræver hverken fremsendelse af årsindkomst eller tre lønsedler. Her kan du låne fra 5000 kroner og op til 350000 kroner uden at skulle stille sikkerhed. Det betyder dog ikke, at renten er højere, end hvis du optog lånet i banken.

Hvilke krav skal du opfylde?

For at kunne blive godkendt til et af de nye lån på nettet, må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret. Du skal som minimum være fyldt 18 år, men de fleste forlanger, du er over 20, og enkelte kræver, du er fyldt 23 år, før de vil låne penge til dig. De fleste låneudbydere kræver derudover, at du har en fast indtægt og enkelte låneudbydere kræver en årsindtægt af en vis størrelse, før de bevilliger dig lånet.