Quicklån

Quicklån er hurtige

Quicklån er en fællesbetegnelsen for de forbrugslån, du kan optage på internettet. Lånene er efterhånden ikke dyrere, end dem du kan få i banken, og ansøgningsprocessen er meget nemmere. Netop derfor bliver de mere og mere populære.

I takt med at finanskrisen gjorde bankerne mere forsigtige, voksede interessen for de såkaldte Quicklån, og denne interesse ser ud til at holde ved, selv nu hvor finanskrisen efter de flestes mening er ved at være på retur.

Quicklånene er især populære, fordi ansøgnings proceduren er væsentlig nemmere, end hvis du skulle låne pengene i banken. Du behøver hverken at skulle stille med den seneste årsopgørelse, lønsedler eller et budget.

Alt hvad du skal gøre, er at finde den låneudbyder, der passer bedst til dit behov og så udfylde en formular på deres hjemmeside. Fra du har klikket på Ansøg-knappen, til du har svar på, om du kan få lånet, går der sjældent mere end fra få minutter og op til en time – altså såfremt du ansøger inden for deres normale åbningstid. Bliver du godkendt, kan du have pengene på kontoen allerede næste dag.

Quicklån – en jungle at finde rundt i

Netop fordi quick lånene er blevet så populære, er der flere og flere finansieringsselskaber, der udbyder dem på internettet. Flere af dem er kommet til fra udlandet, især Sverige. Det betyder, at konkurrencen er høj – hvilket er en fordel for dig, men desværre også at det kan være noget af en jungle at finde rundt i, hvis du er på markedet efter et quick lån.

Derfor har vi samlet en liste over de udbydere, der findes af quicklån herhjemme. Listen er på ingen måde komplet, men omfatter de mest seriøse og populære udbydere.
Ud for hver udbyder har vi samlet informationer om, hvilke betingelser du skal opfylde for at kunne søge om lån hos dem, samt hvor små eller store beløb du kan låne hos dem. Endelig har vi givet en vurdering af dem ud fra et forbrugersynspunkt, ligesom vi udnævner de to udbydere, der tilbyder de mest økonomisk fordelagtige lån for dig.

Brug listen til at finde de låneudbydere, du synes passer bedst til dit behov, og undersøg derefter hver enkelt nærmere, så du bliver i stand til at træffe det rigtige valg.

Hvad skal du se efter, når du optager et quicklån?

Generelt bør du altid tænke dig godt om og sætte dig nøje ind i betingelserne hos det finansieringsselskab, du ønsker at låne os. Lån aldrig mere, end du har råd til at betale tilbage, og er det nødvendigt at låne, så sørg for, at du betaler så lidt for lånet som muligt.

Det gør du ved at se efter den såkaldte ÅOP. Den viser den årlige omkostning i procent for lånet. Dette tal inkluderer både renter, gebyrer og andre udgifter, og jo lavere det er, jo mere fordelagtigt er det for dig.

Men er du på markedet efter et mindre lån (op til 5000 kroner), og ved du, at du kan betale lånet tilbage, næste gang du får løn, kan et SMS lån være den billigste løsning, selvom ÅOP’en er nærmest astronomisk, fordi lånet netop er kortfristet.

Men er det første gang, du skal optage et SMS lån, er lånet gratis – altså uden renter eller gebyrer af nogen art, hvis du vel at mærke overholder tilbagebetalingsfristen og kan lægge alle pengene på en gang.

En enkelt udbyder af SMS lån tilbyder tilmed, at du altid kan låne gratis, hvis du kan betale hele lånet tilbage inden for 14 dage. Det gør det til en perfekt løsning på lommesmerter sidst på måneden.