Lån penge smart

Om at låne penge, smart, nemt og hurtigt!

Her vil vi give dig de bedste råd og vejledninger til at låne penge nu. Du kan se en oversigt over låneudbydere i højre side af vores hjemmeside, og ellers kan du læse lidt mere om at låne penge. Vi vil begynde med det helt basale om lånebehov, lånemuligheder mv.:

Hvorfor skal man låne penge

Der vil altid komme situationer i dit liv, hvor du har brug for at låne penge. Det kan være, at du er studerende, og din computer går i stykker. Måske skal du købe hus, det kan være, at du er midlertidig arbejdsløs, måske vil du overraske din kæreste med en romantisk rejse eller noget helt helt andet – der er altid en grund til at låne penge.

Bør man ikke spare op i stedet for at låne penge

Som udgangspunkt er det selvfølgelig smartere, hvis man kan spare op i stedet for at låne penge, især hvis der er tale om mindre ting som en tandlægeregning eller en computer. På den anden side er der nogle ting, der taler for at låne penge – du får f.eks. dine ting med det samme. Skal du bruge en ny computer, er det måske bedre at få den nu og så afdrage lidt ekstra penge hver måned end at spare op i et år, før du kan få den. Ligeledes er det fjollet at skulle spare op til en lejlighed i stedet for bare at låne penge. Man kan også forsøge at spare penge som alternativ til at låne.

Hvor kan man låne penge

Der er mange forskellige steder, hvor du kan låne penge – familie, banker, su-lån, butikker, via internettet osv. Hvis du kigger på låneudbydere her på siden, vil du finde en masse alternativer til, hvor man kan låne penge. Det man skal være mest opmærksom på, hvis man vil låne penge nu er ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er en essentiel oplysning, når du skal sammenligne de forskellige låne penge steder.

Låner du 10.000 til en ÅOP på 10% koster det dig 1.000 kr. om året at låne pengene – plus evt. afdrag på de 10.000. Låner du til en ÅOP på 15% koster det dig 1.500 og så fremdeles. ÅOP blev indført for at gøre det nemmere at sammenligne forskellige steder at låne penge – nogle havde f.eks. en rente på kun 2%, men et opstartsgebyr på 1.000 kr., og så var det svært at sammenligne de forskellige lånesteder. Generelt set vil det være billigst at låne penge i banken (eller den internetbank, vi også henviser til i vores oversigt over låneudbydere), men det kræver som regel at du arrangerer et møde, laver privatbudget osv., så hvis du er i nød og skal bruge pengene hurtigt, er der andre steder, hvor man kan låne – se i vores oversigt over låneudbydere i højre side af hjemmesiden. Bemærk, at ÅOP ændrer sig alt efter hvilke beløb og perioder, du vælger – dobbelttjek derfor altid på selve hjemmesiden. Bemærk også, at priser og vilkår kan være blevet ændret siden vi sidst opdaterede siden. Tjeck derfor alle data grundigt igennem inden du godkender dit lån.

Husk, at det skal betales tilbage

Hav en plan for, hvordan du vil betale dine lånte penge tilbage. Det er fint nok at låne penge nu, men du skal for alt i verden undgå at ende i en gældsfælde, hvor du skylder penge til gud og hver mand og ikke kan betale renterne. Lån derfor kun penge, hvis du ved at du kan betale dem tilbage igen på et tidspunkt. Er du i tvivl og kan ikke overskue din økonomi, så anbefaler vi, at du snakker med en professionel, dvs. en bankmand om din situation – de er der for det samme, og de lever også af at låne penge til dig, så de vil gerne hjælpe.

Lån penge nu

Hvis du er klar til at låne penge og egentlig bare gerne vil låne penge nu kig her på siden, hvor du finder oplysninger om de låneudbydere, vi anbefaler. Vi håber at du vil få en masse ud af vores side om at låne penge. Har du kommentarer eller ideer til, hvordan vi kan forbedre siden, må du naturligvis altid gerne kontakte os. Bemærk, at vi kun viser data fra et begrænset antal udvalgte låneudbydere. Al brug af denne side er på eget ansvar.